Midii cu taitei chinezesti

de papabundetot in Fructe de mare, 28 Iul 2013 | 8144 vizualizari

 

Am mai spus si repet ca noua tare ne mai plac aceste mici vietati :) si de cate ori am ocazia nu evit sa le gatesc dar si sa le mananc cu mare placere,si cum pui si porc am tot facut in ultima vreme am zis sa mai schimbam putin meniul cu ceva deosebit,cel putin pentru noi.Daca la toate astea mai adaug ca sunt si foarte gustoase dar se si gatesc extrem de repede comparativ cu alte preparate…mai ca iarasi mi se face foame

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 600 gr carne de midii
  • 3 catei usturoi
  • 50 ml vin rose de tara (alb nu aveam)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • capere,
  • curry,
  • sos soia
  • taitei chinezesti cu ou
  • amestec de legume chinezesti
  • ulei de masline si ulei de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii cu taitei chinezesti:

Intr-o oala mai mare am pus apa si sare si am pus-o la foc,cand apa a inceput sa clocoteasca am pus legumele in ea (conform indicatiilor de pe ambalaj) si am lasat la foc 8 minute. Dupa ce am stins focul am pus in apa langa legume si taiteii chinezesti si i-am lasat 4 minute,fara a mai da drumul la foc. Am scurs apoi printr-o sita legumele si taiteii,am clatit cu apa rece si am pus intr-un castron.Am adaugat putin ulei de susan pentru aroma lui deosebita care mie imi place tare mult.

Intr-o tigaie cu putin ulei de masline am pus usturoiul tocat marunt si l-am lasat putin sa isi elibereze aroma,am adaugat apoi curry,si sos de soia mai apoi am pus caperele si midiile spalate bine de tot si am lasat la foc am adaugat si vinul peste midii si zeama de lamaie  si am lasat tigaia pe foc cam 5-7 minute.

Am servit apoi midiile pe pat de taitei chinezesti cu legume. O nebunie de mancare. 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu taitei chinezesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Midii in sos scazut de smantana picant(reteta nr 500)